Huisartsenpraktijk Naarden in Haarlem

Receptenlijn

 

Voor het aanvragen van herhaalrecepten, kunnen patiënten die in onze praktijk ingeschreven staan, gebruik maken van onze receptenlijn. Deze lijn is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar.

U bereikt de lijn door te bellen naar ons praktijknummer 023-5313600 en vervolgens nummer 2 uit het keuzemenu te kiezen. 

Hoe werkt de receptenlijn?

Nadat u verbinding hebt met onze receptenlijn vertelt ons automatisch antwoordapparaat precies wat u moet doen. Zorgt u er in ieder geval voor dat u de naam en de sterkte van het medicijn/de medicijnen, waarvoor u een herhaling wenst, bij de hand hebt (bijvoorbeeld Ibuprofen, 400 miligram tabletten). Belt u namens iemand anders zorgt u er dan ook voor dat u zijn of haar achternaam, geboortedatum en naam van de apotheek bij de hand hebt.

Wanneer kunt u de herhaalrecepten afhalen bij de apotheek?

Recepten aangevraagd vóór 11:00 uur op werkdagen verzenden wij dezelde dag nog naar de apotheek.  Recepten aangevraagd na die tijd of in het weekend/feestdagen worden de eerst volgende werkdag naar uw apotheek verzonden. Voorheen kon u dan uw recept na 15:00 uur bij uw apotheek ophalen. Helaas hebben steeds meer apotheken door de bezuinigen een veel kleinere voorraad dan voorheen. Hierdoor kan het zijn dat de apotheek uw recept pas 1 of 2 dagen later klaar heeft liggen. VRAAGT U BIJ UW APOTHEEK NA WANNEER UW APOTHEEK HERHAALRECEPTEN GEWOONLIJK KLAAR HEEFT LIGGEN. Indien recepten thuisbezorgd moeten worden gebeurt dit meestal aan het eind van de middag van de dag waarop de apotheek uw medicijnen binnen heeft gekregen.

Wanneer gebruikt u de receptenlijn?

De receptenlijn is feitelijk bedoeld als extra service naar onze patiënten ten behoeve van herhaalrecepten. Om de telefoondruk van de praktijklijn zo veel mogelijk te verminderen verzoeken wij echter onze patiënten om toch zoveel mogelijk van deze lijn gebruik te maken. Vanzelfsprekend kunt u, indien u de receptenlijn te ingewikkeld vindt, uw herhaalrecepten zoals vanouds via de assistente aan te vragen. Met nadruk melden wij dat de receptenlijn uitsluitend bedoeld is voor herhaalrecepten en niet voor andere zaken en al helemaal niet voor zaken met een urgent of spoedeisend karakter. Voor dit laatste klikt u op "Spoedgevallen" in de bovenste menubalk. Andere zaken dan herhaalrecepten, ingesproken op de receptenlijn, kunnen en mogen helaas niet verwerkt worden.